معاونت تحقیقات و فناوری

• 1398/12/28 - 17:54
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
کرونا

چگونه با کتاب‌ها به جنگ کرونا برویم؟

شیوع ویروس کرونا در ایران و اضطراب و نگرانی مردم برای مبتلا شدن به این بیماری واگیردار بهانه‌ای شد تا در این گزارش به معرفی آثار منتشر شده برای کودکان و نوجوانان در زمینه آموزش بهداشت فردی، پیشگیری از بیماری‌ و راه درمان آن بپردازیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شیوع ویروس کرونا در ایران و شنیدن اخبارهای گوناگون و گاه ضدونقیض سبب شده اضطراب و نگرانی در بین مردم افزایش یابد و اغلب پدر و مادرها نگرانند که مبادا خود یا فرزندانشان به این بیماری مبتلا شوند چرا که مهمترین عامل در زمینه ابتلا به این بیماری عدم رعایت بهداشت فردی است. معمولا بعضی رفتارهای کودکان برای بزرگ‌ترها قابل درک نیست اما از نظر کودک کاملا دلیل قابل توجیه هستند. به عنوان مثال عادت دست شستن یا مسواک زدن برای کودک عجیب و پیچیده می‌آید اما برای بزرگترها کاملا عادی است. از سویی اغلب بچه‌ها حوصله شنیدن نصیحت‌های پی‌درپی بزرگ‌ترها را ندارند و از توصیه‌های آن‌ها سرپیچی می‌کنند چرا که درک درستی از ویروس‌ها، میکروب‌ها و بیماری‌هایی ندارد که تهدیدشان می‌کند. کودکان و میکروب‌ها جداناشدنی هستند. درواقع عطسه، سرفه، آبریزش بینی و کثیفی دست‌ها واقعیت‌هایی در زندگی روزانه کودکان هستند. براین اساس هیچ‌وقت برای آموزش کودکان درباره‌ میکروب‌ها و راه‌های تمیز و سلامت ماندن زود نیست و لازم است کودکان در مهدکودک، مدرسه، خانه و هر کجای دیگر، بیاموزند میکروب‌ها را پراکنده نکنند. در این راستا تشویق بچه‌ها به مطالعه‌ کتاب‌های منتشر شده در زمینه آموزش رعایت بهداشت فردی می‌تواند سودمند و موثر باشد.

• گروه خبری : اخبار